2013. december 1., vasárnap

Martin Widmark: Szállodarejtély

Kedves Bogi!

Advent első vasárnapján jó hírrel szolgálhatok. Éppen karácsony előtt jelent meg Peperóniában Martin Widmark LasszeMaja sorozatának a második része, a Szállodarejtély. Az első a Gyémántrejtély volt.
A Szállodarejtély igazi karácsonyi történet, és ezért nagyon jó karácsonyi ajándék kezdő olvasóknak. A kötet 2002-ben jelent meg Szendvicsországban. Tíz év alatt 30 nyelvre fordították le. Jövőre az USÁ-ban is olvashatják majd a gyerekek.
A Szállodarejtélyben Lassze és Maja, a két ifjú nyomozó Mákvirágfalva szállodájában segédkezik a karácsonyi szünetben, mivel a szüleik elutaztak.
Karácsony estéjén az előkelő Golden család érkezik a szállóba, és magukkal hozzák drága szemük fényét, a kínai almatacskót is. Az igazgató megígéri, hogy az értékes eb különleges bánásmódban részesül. Azonban hamarosan borzasztó dolog történik. A kutyának lába kel. Vajon ki lophatta el? Lassze és Maja nyomozásba kezd, és az internet segítségével megoldják a rejtélyt.
Remélem, ez a könyv sok magyar gyereknek okoz majd örömet. Bogikám, elárulom, hogy a fordítást én követtem el.
Ma szokás szerint sáfrányos süteményt sütöttem, és meggyújtottuk az első gyertyák is, miközben a svéd adventi kalendáriumot néztük a tévében.

Szeretettel üdvözöllek:

Melissa

Ps.: A sorozat harmadik része, a Cirkuszrejtély jövőre jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: