2009. október 17., szombat

A Bonnier Carlsen Kiadó ajánlata a Youtube-on

Kedves Bogi!

Na jó, most bevallom, újabban olyan könyveket olvasok, amik azt tanítják, hogyan kell reklámot csinálni - pénz nélkül. Sokat tanulok belölük, s kezdem érteni, hogy a honlapok miért úgy néznek ki, ahogy kinéznek. Hát, ezt is meg kell tanulnom.
Most éppen a Bonnier Carlsen Kiadó honlapjára tévedtem be, ami nagyon profi, szerintem, nemhiába, egy csomó pénzük van, tehát meg tudják fizetni a jó szakembereket.
Ami most újdonság, az az, hogy a Youtube-on reklámozzák a könyveiket. Fel is teszem ide mind a három reklámfilmet. Hátha mások is ötletet kapnak töle.
Ja, tegnap egy nagyon jó idézetet olvastam Jack Hansen: 55 idéer för att snabbt öka trafiken till din sajt (55 ötlet, amivel gyorsan meg tudod növelni a honlapod forgalmát) címü könyvében. Meg kell hagyni, van benne néhány örült ötlet is, például, hogy rohangássz meztelenül egy reklámtáblával a kezedben, és próbáld meg elérni, hogy bekerülj a tévéhíradóba. Ezt gyerekkönyvkiadóknak nem javasolom. De a legtöbb tanács nagyon jó.
Szóval az idézet: "Sok jó ötlet hal meg, miközben az íróasztalhoz szállítják."
Most pedig jöjjön a reklám.

Sok-sok üdvözlettel a napsütéses Göteborgból:

Melissa






4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Légy szíves írj egy e-mail erre a címre (natashaklimov@gmail.com), mert szeretnénk egy olyan aloldalt létrehozni, ahol a Te bejegyzéseidet is ajánlani tudnánk.
Várom e-mailed. Üdv

Névtelen írta...

Szervusz!

A segítséged kérném!
Két hónapja élünk itt, lányom ötödikes és szülinapi meghívót kapott fiú osztálytársától. Az otthoni szokást, hogy saját készítésű dolgot vigyen (ügyesen nemezel), cikinek tartja, mert itt "mindenki vásárol". Én könyvet vinnék, találtam is jó ajánlásokat az oldaladon,de konkrét címnek is örülnék. Beszerzési forrás is jól jönne, Lundban élünk, merre induljunk? Leányom a könyv ötletét sem tartja jónak, vmi gördeszkát emleget, amivel a fiúk itt játszanak. Vinnénk egy 8-at a meglévő 7-hez. Tényleg, mi a szokás itt, ill.felétek? Ti mit szoktatok vinni-kapni?
Válaszod előre is köszönöm:
Ági

Névtelen írta...

Bocs az elérhetőségem lemaradt:
eset7@citromail.hu

Ági

Melissa írta...

Kedves Ági!

Itt válaszolok, hátha mást is érdekel. Mi nem szoktuk túlzásba vinni az ajándékozást. Kb. 50 koronáért szoktunk ajándékot venni, de max. 100. Egy könyvet kb. száz koronáért kapsz. A lányom nemigen kapott meghívást fiúkhoz, a lány barátnöinek pedig sokszor vásároltunk könyvet, de pl. bizsut is. Ezt mindig ö döntötte el.
Ha könyvet szeretnél venni egy ötödikes fiúnak, talán legjobb a könyvesboltban keresni. Az interneten valamivel olcsóbb, nem tudom, mennyi idöd van.
Nem egyszerü ajánlani, mert nem tudom, hogy a fiú mit szeret olvasni, és mit olvasott eddig.
Akkor a legegyszerübb tanács. A lányom fiú unokatestvére nem szeret olvasni. Egy sorozatot viszont szeretett, és az Horowitz Alex Rider-sorozata.
http://www.bonniercarlsen.se/Upphovsman/Forfattarpresentationssida/?personId=18645
Ezek közül bármelyik jó.
Most jelent meg egy hasonló sorozat:
Cherub
http://www.bokus.com/b/9789132157141.html?pt=search_result&search_term=muchamore

Lundben érdemes Mårten Sandén detektivregény-sorozatának valamelyik részét is megvásárolni. Az író Lundben él.
http://www.petrinideckarna.se/

Most ennyit. Jó lenne tudni, hogy a fiú svéd vagy bevándorló, szereti-e a focit stb. Akkor több könyvet is tudnék ajánlani.

Melissa