2011. február 28., hétfő

Köszeghy Csilla: Bumburi a városban

Kedves Bogi!

Kellemes színfolttal gazdagodott a magyar gyerekirodalom. Azt hiszem, sok gyerek kedvence lesz Köszeghy Csilla Bumburi a városban címü könyve, ami a legkisebbeknek íródott. A könyv tele van színes, mozgalmas képekkel, amiken sok tárgy található. Ezért haszonnal forgathatják azok a szülök, akik új szavakra akarják megtanítani csemetéiket.
A könyv úgy van felépítve, hogy az egyik oldalon található a rövid szöveg (majdnem elhagyható, hiszen mindenki úgy mesél a képek alapján, ahogy éppen kedve tartja), a másik oldalon pedig a kép. Nekem tetszik, hogy a szöveg fölött is megjelenik egy-egy kis kép fekete-fehérben.
A történet pedig csak annyi, hogy Bumburi kutyust otthon hagyja a gazdája, Lili, aki a városba utazik a busszal. A kutyus aztán utánaered, és felfedezi a forgalmas várost. A könyvböl nem hiányoznak a közlekedési eszközök (melyik kisgyerek ne szeretné öket!), a vidámpark és az állatkert sem.
A rajzokból készült amimációval a Mesetv-ben játszhatnak a gyerekek (meg a felnöttek is). Csak azt sajnálom, hogy ez a könyvböl nem derül ki.
Elárulom, hogy a könyvet elolvastuk egy 3 éves svéd kisfiúval, söt még játszottunk is a neten.

Lapozz bele!

Bumburi a Mesetv-ben

Jó szórakozást!

Melissa

2 megjegyzés:

Virág írta...

Szia Melissa,
jelentkeznék: az én gyerekem utálja a közlekedési eszközöket :))
A tanyasi és az állatkertes oldalért rajong, hidegen hagyja a város :))

Melissa írta...

Szia Virág!
Hát ebböl is látszódik, hogy sokfélék vagyunk.

Melissa