2011. március 1., kedd

Kerstin Lundberg Hahn: Vitas hemlighet

Kedves Bogi!

Kerstin Lundberg Hahn Vitas hemlighet (Vita titka) címü könyvéröl elöször tavaly nyáron értesültem, amikor Kerstin azt írta a facebookon, hogy a könyv jogait eladták Franciaországba. Nagyon kíváncsi lettem, aztán amikor megjelent, mindjárt el is olvastam. A kiadó nagyon titokzatos volt, sem a hátoldal szövegéböl, sem az interneten lévö információból nem derül ki, miröl is szól a könyv valójában. Azért én most hamarosan elárulom, s így megtudod azt is, miért érdekelte a könyv a franciákat. Ha jól hiszem, ezt a témát Peperóniában nehéz lenne eladni. Kár, mert nagyon jó gyerekkönyv született.
A történet Vitáról szól (a neve életet jelent), akit a mamája nevel. Az apukája Itáliában él az új feleségével. Vita az Amore Pizzéria fölött lakik, és amikor az anyukája késöbb jön haza, néha ott várja meg.
Egy este, amikor Vita kimegy az udvarra, hogy megnézze a csigákat, mintha egy szempár figyelné a redöny mögül. Aztán éjjel, mintha egy farkas üvöltene az alattuk lévö lakásban. Ráadásul telehold van. "Lehet, hogy egy vérfarkas az?" - gondolja a kislány. Késöbb kiderül, hogy alattuk egy kisfiú lakik az apukájával, de ez titok.
A könyv témája tehát a menekültkérdés, aminek napi aktualitása van Szendvicsországban. És hogy mi történik a kisfiúval és az apukájával, a történet végén arra is választ kap az olvasó. Kerstin legújabb könyve kiváló hangos olvasásra.
Egy könyvtáros Växsjö városában készített róla egy könyvajánlatot videón. Azt hiszem, felsö tagozatos diákok már tudnak ilyen videókat létrehozni. Csak buzdítani kell rá öket.

Sokszor üdvözöllek Göteborgból:

Melissa


Nincsenek megjegyzések: