2009. április 14., kedd

Sven Nordqvist Budapestre látogat

Kedves Bogi!

Sok évvel ezelött egyszer örömmel fedeztem fel a Nök Lapjában, hogy magyarul is megjelent a Pannkakstårtan azaz A kandúr szülinapi tortája, egy Pettsonról és Findusról szóló svéd gyerekkönyv, és nagyon jó kritikát kapott. Azóta sokszor beszélgettünk Szendvicsországban élö magyar anyuka ismeröseimmel, milyen svéd könyveket kellene még lefordítani. Sok van. Pettson és Findusz jó választás volt.
A Könyvhét honlapján interjú olvasható Sven Nordqvisttal, s itt áll a következö információ is: "2008 szeptemberétől tart már a Findusz-év, amelynek még nem lesz vége idén áprilisban. De bizonyára a sokféle részből álló programsorozat kiemelkedő eseményének, megkoronázásának számít, hogy a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon részt vesz a svéd író-grafikus, Sven Nordqvist is. A Mester április 25-én és 26-án találkozik rajongóival, a gyerekekkel és szüleikkel, továbbá az újságírók kérdéseire is válaszol."
Korábban már beszámoltam a „Findusz volt a vendégem” című rajzpályázatról. Most megszületett az eredmény is: "93 gyermek díjazásáról döntöttek, s egy utólagos felajánlás jóvoltából még hárman különdíjban részesülnek."
A képek megtekinthetőek a pályázat honlapján.
A legszebb rajzokból kiállítást rendeznek a XVI. Budapesti Könyvfesztivál idején. Az ünnepélyes kiállításmegnyitón Sven Nordqvist személyesen is részt vesz. A részletek ITT találhatók.

Sven Nordqvist könyvfesztiváli programja
Április 25., szombat
10.00–11.00 Sven Nordqvist dedikál a Millenáris Fogadójában
11.00–11.30 A Findusz volt a vendégem! című gyerekrajz-kiállítás megnyitója és díjátadás (Fogadó)
12.00–13.00 „Kérdések órája” – interjú készítésére nyílik lehetőség újságírók számára, előzetes bejelentkezés szükséges!! (Jövő Háza)
13.30–16.30 (14.00–16.00 között) Dunai hajókirándulás Sven Nordqvisttel és a rajzpályázat győzteseivel (iskolások).
10.00-18.00 Pettson-filmek vetítése (egész nap folyamatosan)
Április 26., vasárnap
10.00–11.00 Matiné Sven Nordqvisttel – program gyerekeknek és szülőknek és minden érdeklődőnek (Jövő Háza)
11.00–12.00 Sven Nordqvist dedikál a General Press standjánál (Jövő Háza, 9-es stand)
10.00–18.00 Pettson-filmek vetítése (egész nap folyamatosan)
Én ugyan most nem találkozom Sven Nordqvisttal, azokban a napokban Londonban leszek, de tavaly szeptemberben a Göteborgi Könyvvásáron megkérdeztem töle, hogy valóban Budapestre látogat-e. Valami olyasmit válaszolt, hogy nem szívesen utazik ugyan, de talán elmegy Budapestre.

Bogikám, ugye Te is ellátogatsz a könyvfesztiválra? Jó szórakozást!

Szeretettel ölellek:

Melissa

Sven Nordqvistról ITT írtam korábban.Nincsenek megjegyzések: