2009. július 11., szombat

Jacqueline Wilson: Tracy Beaker története


Kedves Bogi!

Most, hogy itt nyaralunk a nagymamánál Mazsolával Békéscsabán, gyerekkönyveket veszek a rokon gyerekeknek. Kerestem a Királylány születik című könyvet, de az Alexandrában nem találták a katalógusban (Szegeden sem). Hm ... A Libriben pedig az egyik barátnőm már megvette azt a két darabot, ami ott volt. Az egyiket elküldi Amerikába ajándékba:)
Tudom, hogy a magyar szülők nem vásárolnak sok gyerekkönyvet, hiszen a könyvek ugyanannyiba kerülnek, mint Szendvicsországban, míg a magyar fizetés kb. egyötöde a svédnek.
Szóval gyerekkönyveket vettem mindenkinek. Az egyik Tracy Beaker története volt Jaqueline Wilsontól. Hát, ez egy irtó jó könyv! Nem olvastam korábban, pedig egy göteborgi gyerekkönyvtáros ismerősöm már felhívta rá a figyelmemet. Ő írta ugyanis az egyik recenziót a svéd Könyvtárellátó kéthetente megjelenő katalógusában. Mindig két recenziót írnak a gyerekkönyvekhez: az egyiket egy közkönyvtáros, a másikat egy iskolai könyvtáros. Ha az ismertetések szöges ellentétben állnak egymással, akkor még egy harmadik is van. A felnőtt könyvek csak egy recenziót kapnak.
Tracy Beaker teljesen elbűvölt. Tudom, hogy filmsorozat is készült róla.
Itt olvashatsz róla az Ekultúrában.
Most már biztos, hogy a másik két kötetet is elolvasom Tracy Beakerről. De azt majd svédül, otthon. Ja, és a magyar fordítás nagyon jó!

Sok-sok üdvözlettel:

Melissa

Jaqueline Wilson: Tracy Beaker története
A kiadó leírása:

Tracy gyermekotthonban él. Szeretne minél előbb egy igazi otthon! Ismerkedj meg ezzel a korántsem hibátlan, ám talpraesett, szeretetreméltó kislánnyal! Kövesd a történetét, osztozz reményeiben, csetléseiben-botlásaiban, jó- és rosszcselekedeteiben!
Itt olvashatsz a filmsorozatról a CBBC-n.


Nincsenek megjegyzések: