2009. július 15., szerda

Patrik 1,5 avagy egy svéd vígjáték

Kedves Bogi!

Tracy Beakerről, aki nevelőotthonban és nevelőszülőknél nevelkedik, eszembe jut egy svéd vígjáték, amit tavaly szeptemberben mutattak be a mozik. A címe Patrik 1,5. Egy homoszexuális férfi házaspárról szól, akik elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy kisgyereket. Meg is kapják a levelet, hogy hamarosan megérkezik hozzájuk a várva-várt svéd kisfiú, akit Patriknak hívnak, és 1,5 éves. Igen ám, csakhogy amikor egy péntek délután Patrik beállít, kiderül, hogy a levélbe hiba csúszott: véletlenül belegépeltek egy vesszőt az egyes és az ötös közé. Patrik 15 éves, zűrös kamasz, aki valami balhéba is belekeveredett.
Péntek este egyik hivatalban sem lehet reklamálni, ott a hosszú hétvége, és valahogy ki kell bírniuk egymást. A házaspár "férfi" tagja tart a fiútól, akit bűnözőnek nevez. Patrik pedig buziknak titulálja őket. Sok-sok bonyodalom után persze megoldódnak a dolgok, miközben a nézők jót nevetnek.
Nos, hogy a magyar mozik bemutatják-e ezt a filmet, fogalmam sincs. De dvd-n hozzá lehet jutni, angol felirattal. Érdemes megnézni.

Sokszor üdvözöllek Békéscsabáról, ahol ma 36 fok volt:

Melissa


Nincsenek megjegyzések: