2010. április 5., hétfő

Melyik az évtized legjobb magyar gyerekkönyve? Szavazz Te is!

Kedves Bogi!

Az Egyszervolt.hu honlapon szavazni lehet az évtized legjobb magyar gyerekkönyvére. Én több kedvencet is találtam a listán, de nagyon nehéz kiválasztani, hogy melyik a legjobb könyv. Most, hogy így visszagondolok, talán volt egy, ami nagyon elnyerte Mazsola tetszését, és ez Nógrádi Gábor: Segítség, ember! címü müve volt. A barátnöm vette nekem Budapesten, Göteborgba jövet a lánya olvasta a repülön, és nem akarta nekünk ideadni. Így aztán egy másikat is venni kellett.
Ez a lista azért is jó, mert szakemberek állították össze igényes gyerekkönyvekböl, hogy mit ajánlanak nekünk olvasásra.

Jó böngészést!

Melissa

"Tíz év ötven gyermekkönyve

Egyedülálló és figyelemfelkeltő gyermekkönyv-lista összeállítására vállalkoztak a VI. Gyermekirodalmi Fesztivál szervezői valamint az Egyszervolt.hu gyermekkulturális honlap szerkesztősége és a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat szerkesztősége – egybegyűjteni az elmúlt évtized legfontosabb magyar gyermekkönyveit. Az elsődleges cél: felhívni a figyelmet az értéket hordozó, új magyar gyermekirodalomra. Ennek érdekében – idén februárban – a gyermekirodalom és a gyermekkönyvek világában jártas, a gyermekek kulturális nevelése iránt elkötelezett szakmai szervezeteket, intézményeket, szerkesztőségeket kértek fel a szervezők, hogy tegyenek ajánlást az eltelt évtized során íródott és megjelent legjobb ötven, szépirodalmi jellegű magyar gyermekkönyve. A felkérésre húsz partner küldte el javaslatait. Ezek alapján állt össze az a lista, melyből a közönség is kiválaszthatja a maga kedvencét az Egyszervolt.hu külön oldalán. " Folytatás...

Nincsenek megjegyzések: