2010. június 22., kedd

Jonna Björnstjerna: Godistrollet

Kedves Bogi!

Ismert témát dolgoz fel a Godistrollet (Édességtroll) című képeskönyv, ami egy képeskönyv-sorozat 3. része.
Az illusztrátor első könyve (Sagan om den underbara familjen kanin och monstret i skogen) 2007-ben első helyre került a Könyvzsűri képeskönyv kategóriájában.
Szendvicsországban a 60-as évek óta csak szombaton kapnak édességet a gyerekek. Ezt a szokást azért vezették be, hogy megóvják a gyerekek fogát.
A Godistrolletben a kis nyuszi arra keresi a választ, miért csak szombaton lehet cukorkát enni. Azért, mert az Édességtroll szombaton pihen. A hét többi napján dolgozik, és elviszi azokat a gyerekeket, akik édességet esznek. De tényleg így van? A kis nyuszi apukája ezt állítja. De hiszen apuka hétközben is belenyúl a cukorkászacskóba, és nem viszi el senki.
A kis nyuszi is kipróblja, de akkor hatalmas karok tűnnek elő, megjelenik a borzalmas szörnyeteg, és magával ragadja őt. Elviszi a cukorkagyárába, ahol gyerekeket dolgoztat. És csak egy módon lehet az Édességtrollt legyőzni. De vajon hogyan?
Mondtam Mazsolának, hogy ezt a könyvet mi is megvesszük apának, aki időnként hétköznap is csokit majszol.
Bevallom, kissé meglepődtem a történeten, hiszen Szendvicsországban manapság nem szokás mumussal riogatni a gyerekeket. Viszont nagyon sok kissé félelmes képeskönyv jelent meg az utóbbi időben.
A könyv valóban eredeti, és újszerűek az illusztrációk.
A Bokpuffen honlapon bele is lehet hallgatni.
Üdvözlettel:
Melissa
A sorozat előző részei:
Sagan om den underbara familjen kanin och monstret i skogen

Nincsenek megjegyzések: