2010. december 5., vasárnap

Nógrádi Gábor: Papa, ne már!

Kedves Bogi!

Igazi önfeledt szórakozást ígér Nógrádi Gábor legújabb könyve, a Papa, ne már! A könyv a nagypapa-unoka kapcsolatról szól.
”Samu szereti a Papát. Szereti, ha háromszáz kilóméterre van tőle, de megőrül, ha csak három méterre.” – olvasom a könyv hátoldalán.
A Papa miután megözvegyül, felköltözik Pestre a lányához. Emiatt aztán Samunak össze kell költözni a kishúgával, Bibivel. De ez még nem minden. Samunak ettől fogva nincs egy nyugodt perce sem, mert a Papa mindenütt ott van, mindenbe beleszól. Még csajozik is, és rendkívül szabadszájú.
Azt hiszem, ha Peperóniában élnék, és nem Szendvicsországban, megbotránkoztam volna a fürdőszobajeleneten. A Papa ugyanis nyugodtan besétál, amikor a 12 éves Samu zuhanyozik. Mint tudjuk, a kamaszok szégyenlőssé válnak, és ki nem állhatják, ha a felnőttek ruha nélkül látják őket. A Papát ez viszont egyáltalán nem érdekli. Sőt, minden szót kimond, amit gondol. Ahogy az életben ki is mondjuk őket, valljuk be. Nade egy gyerekkönyvben?!
A sok humoros helyzet ellenére azért végig érezhető a nagypapa és az unoka közötti szeretet.
Az egyes fejezetek önmagukban is megállják a helyüket, kiválóak hangos olvasásra.
Mostmár csak arra lennék kíváncsi, a gyerekek vajon hogyan fogadják. Arra meg méginkább, vajon mit szólnak a tanárok és persze a szülők.
A Móra Kiadó honlapján bele is olvashatsz.

Üdvözlettel Göteborgból, ahol mindent fehér hótakaró borít:

Melissa
Kapcsolódó cikk:
Pozsár Edit és Nógrádi Gábor új könyve digitális változatban

Nincsenek megjegyzések: