2011. október 19., szerda

Kiket jelöltek a 2012. évi Astrid Lindgren Emlékdíjra?


Kedves Bogi!

Larry Lempert, az ALMA-zsüri (The Astrid Lindgren Memorial Award) elnöke a Frankfurti Könyvvásáron jelentette be a múlt héten, hogy kiket jelöltek a 2012. évi Astrid Lindgren Emlékdíjra. Az információ az ALMA honlapján angolul is olvasható:
"184 candidates from 66 countries are nominated for the Astrid Lindgren Memorial Award 2012. This was revealed today at the Frankfurt Book Fair by Larry Lempert, Chairman of the Astrid Lindgren Memorial Award jury."
Sajnálom, hogy az idén sincs magyar jelölt. Pedig már jelölték egyszer Szegedi Katalint, de úgy látszik, hogy azok az intézmények, akik jelölhetnek (IBBY Magyar Szekció, Magyar Írószövetség) évröl évre megfeledkeznek róla, hogy évröl évre újra el kell küldeni a jelölést. Elég lenne csak újra jelölni azt, akit már egyszer jelölnek, s mivel Peperónia évente két jelöltet küldhet, talán érdemes lenne még valakit találni. Hiszen virágzik a magyar gyerekirodalom.
"2.5 How long is a nomination valid?
A nomination is valid for the year in question. In the case of a re-nomination, it is sufficient to send in the first page of the nomination form with the name of the re-nominated candidate, and only such information that relates to new works or contains any other relevant new information."
Magyar jelölt hiányában csak azt javasolhatom, Bogikám, nézd át a javasoltak listáját más országokból, hátha találsz köztük kedvenceket.

A 2012. évi ALMA-díjra jelöltek listája pdf-formátumban

Üdvözlettel:

Melissa

Nincsenek megjegyzések: