2012. március 29., csütörtök

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi. 1. Kezdet

Kedves Bogi!

Igazi hiánypótló sorozat Leiner Laura Szent Johanna gimi című nyolc részből álló sorozata. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első rész 2010-ben jelent meg, s nekem most januárban a 7. kiadást vették meg.

A Szent Johanna gimi francia tagozatos gimnázium Budán. Az első részben (Kezdet) a 9/B osztály első félévét követhetjük nyomon Rentai Renáta naplója alapján. Reni a gimnáiumban végre barátra talál az emós Virág és az okos Arnold személyében. A szerelem sem kerüli el, bár Cortezt inkább a gördeszkázás érdekli, mint ő. Kivéve persze, ha irodalom korrepetálásról van szó.

Reni imád olvasni, az általa szeretett könyveken keresztül talán Leiner Laurához jutunk közelebb. Örültem, amikor Nick Horby Betoncsók című könyvéről esett szó. Nekem is nagyon tetszett.

Reni igazi jó tanuló, csak rajzolni nem tud. Önbizalomhiányban szenved, ugyanez nem mondható el Kingáról, aki nemcsak az egyik legjobb az osztályban, hanem ezt még hangoztatja is.

Jó kis csapat a 9/B, sokféle jól megformált karakterrel. A félév végére össze is kovácsolódnak.

Nos, ha eddigi olvasmány- és filmélményeimre gondolok, úgy tippelek, hogy Reni inkább Arnoldhoz illik, mint Cortezhez. Ez a nyolcadik rész végén biztosan kiderül.

Sok-sok üdvözlettel:

Melissa

Nincsenek megjegyzések: