2012. november 24., szombat

Ajándékkönyv a 3. osztályosoknak Göteborgban

Kedves Bogi!

Hétfötöl Göteborg Tuve kerületének a könyvtárában dolgozom gyerekkönyvtárosként. A kolléganöm november végén megy nyugdíjba 30 év után. Most adja át nekem a feladatokat.
Reményeim szerint a jövöben többet írok majd a könyvtári munkáról ezen a blogon.
Göteborgban minden év novemberében egy könyvet osztanak ki a harmadikosoknak. A könyvet könyvtárosok választják ki. Ebben az évben ez a könyv Lotta Olsson Konstiga djur (Furcsa állatok) címü könyve, amit 2011-ben August-díjra jelöltek.
A könyvet a legtöbb kerületi könyvtárban osztályonként adják át a könyvtárban. Mivel a gyerekkönyvtárosok itt is fantáziadúsak, és szeretnek játszani, ezért ez szórakoztató formában történik. Frölundán egy könyvtáros beöltözött sörényes hangyásznak. A könyv föszereplöje ugyanis ez az állat. Több könyvtárban a természettudományi múzeumból hívtak elöadót, aki különös állatokról beszél.
Hétfön a mi könyvtárunkban is kiosztjuk a könyvet a gyerekeknek. A kollégáim azt találták ki, hogy 6 színes állatképet teszünk fel a falra, és négy állathangot játszunk le CD-röl. A gyerekeknek pedig ki kell találni, melyik állat hangja szól.

Sok-sok üdvözlettel Göteborgból:

Melissa




Lotta Olsson: Konstiga djur - Olvass bele!

Recenzió a Dagens nyheter svéd napilapban

Recenzió a Svenska Dagbladet svéd napilapban

Recenzió a Göteborg posten svéd napilapban

Nincsenek megjegyzések: