2013. június 15., szombat

Kajsa Gordan: Kjelle är kattvakt (Kifli macskapásztor)


Kedves Bogi!

Kajsa Gordan Kjelle är kattvakt (Kifli macskapásztor) című képeskönyve a harmadik a kiskutyáról szóló sorozatban. Az első, Kifli kutyaoviba megy, magyarul is megjelent.
Ebben a részben a kutyus gazdája, Betti elutazik, és Kiflit a Nagypapára bízza. Kifli szerint nem is olyan könnyű valaki másnál aludni. Másnap a Nagypapa postásként dolgozik, és a a cicáját, Sessant Kiflire bízza. A cica pedig állandóan megszökik. Leugrik a postás biciklijéről, és kiszalad az úttestre, elbújik az állatkereskedésben, felmászik a háztetőre, és eltűnik egy építkezésen. De szerencsére előkerül, éppen mielőtt Nagypapa megjelenik. A cirkuszi előadást pedig a legnagyobb egyetértésben nézi végig kutya és macska.
Egyszerű történet, mozgalmas képek sok-sok felfedeznivalóval. És a svéd gyerekkönyvtradícióhoz híven gyerekcentrikus, hiszen Kifli vagyis egy óvodáskorú gyerek szemével és érzéseivel láttatja a világot.
Ez a könyv azon (az errefelé jól ismert) könyvek sorába tartozik, ahol az olvasónak újra és újra meg kell talánia egy dolgot a képeken. Most a cicát, aki állandóan elbújik Kifli elől. A szöveg itt is, ahogy a svéd képeskönyvekben általában, kevés.
Az illusztrátor, Mia Maria Güettler honlapján több illusztráció is látható a könyvből.

Sok-sok üdvözlettel Göteborgból:

Melissa

Nincsenek megjegyzések: