2008. április 21., hétfő

Kate DiCamilo: The Miraculous Journey of Edward Tulane

Kedves Bogi!

Egy csodaszép gyerekkönyvet fedeztem fel nemrég a könyvesboltban: Kate DiCamilo: The Miraculous Journey of Edward Tulane.
Már a borítója is megragadott. Majd azt tudtam meg a netről, hogy ez a könyv máris egy klasszikus.
Most, hogy már elolvastam, egyetértek. Ez a könyv azok közé tartozik, amiket majd az unokámnak fogok olvasni. Az emberi lélek mélységeiről szól az eredetileg gyerekeknek írott történet.
Bevallom, a könyv olvasása közben sikerült kitalálnom a mese végét.
A szerzök egy videón bemutatják a könyvet a neten.
Remélem, egyszer majd magyarul is megjelenik. Addig is elküldöm a göteborgi Kabusa Kiadó leírását.

Minden jót!

Melissa

A svéd kiadó leírása:
Edward Tulane egy nagyon szép porcelánnyúl, akit kézzel varrt selyemkosztümökbe öltöztetnek. Gazdája, a kis Abilene szívből szereti. De ő maga képtelen bárkit is szeretni.Edward Tulane egy napon egy nagy hajóról tengerbe pottyan. Ezzel kezdetét veszi különös utazása, ami néha kellemes, néha meg borzasztó. Nemcsak ruhákat és neveket cserél, hanem új érzésekkel is gazdagodik, megtapasztalja, mi a gyász, a reménytelenség, az öröm. Valamint a szeretet.

Edward Tulane csodálatos utazása egy könyv arról, hogyan lehet valaki a szeretet birtokában anélkül, hogy azt látná. Arról, hogyan veszíti el valaki a szeretetet, hogy azután újra megtalálja. A könyv csodálatosan illusztrált gyönyörűszép klasszikus színes képekkel, amitől nemcsak fantasztikus elbeszélés lesz, hanem egy barát is a könyvespolcon egészen életünk végéig.

Edward Tulanes csodálatos utazása 48 héten keresztül állt a New York Times 10-es eladási sikerlistáján, valamint a következő díjak nyertese:Publishers Weekly Best Books of the Year, Boston Globe-Horn Book Award (Fiction-kategorin), Parent's Choice Awards Gold Award, ALA Notable Children's Books, New York Times Book Review Notable Books of the Year, Child Magazine's Best Children's Book Award, Booklist Editors' Choice, stb.
Az illusztrációkat Bagram Ibatoulline készítette.






2 megjegyzés:

Evolett írta...

Melyik könyvesboltban tudtad megvenni ? Én kerestem egy csomó helyen, de sehol semmi...

Melissa írta...

Én svédül olvastam, és a könyvtárban kölcsönöztem. Próbáld a neten megvenni.