2008. július 26., szombat

Bonniervideo.se - interjúk svéd írókkal

Kedves Bogi!

Újra itthon Göteborgban! Tegnap 30 fokos meleg fogadott a repülőtéren.
Olvasgatom a svéd sikerlistákat meg a kiadók honlapjait, és felfedeztem, hogy a Bonnier Kiadó indított egy új honlapot Bonniervideo.se néven, ahol svéd írók nyilatkoznak a YouTube-on keresztül a legújabb könyveikről. A tervek szerint minden hónapban frissítik majd az oldalt. A jó még az, hogy a videoklippeket bárki felteheti a blogjára. Ezt most meg is teszem, választok néhány gyerekkönyvírót.
Elsőnek természetesen kedvencemet, Martin Widmarkot teszem fel, aki a most megjelenő legújabb könyvéről beszél, amit hét évig írt. Már alig várom, hogy olvashassam. Szerinte ez az eddigi legjobb könyve. Korábban már felfedeztem a BonnierCarlsen Kiadó katalógusában is, ami pdf-formátumban itt tekinthető meg. A valóságban gyönyörű a katalógus. Nemhiába, a BonnierCarlsennek sok pénze van.

Martin könyve szeptember elsején jelenik majd meg, de már most megtalálható egy csomó svéd blogon. Nemhiába, az utóbbi hónapokban a könyvtáros állásokat mind úgy írták ki, hogy a jelentkezőnek tudnia kell blogot szerkeszteni.
Most tehát néhány interjú következik majd svéd gyerekkönyvírókkal.

Üdvözlettel:

Melissa


Az interjú Martin Widmark Kabinettets hemlighet (A kabinet titka) címü könyvéröl itt tekinthetö meg.

Nincsenek megjegyzések: