2008. július 27., vasárnap

Martin Widmark - Petter Lidbeck Lyckans hjul (A szerencse kereke)

Kedves Bogi!

A következő videoklipp, amit felteszek, 2007. szeptemberében készült, a Göteborgi Könyvvásáron. A felvételen a BonnierCarlsen Kiadó pódiuma látható. A felvétel kissé zajos, behallatszódik a vásár háttérzaja. Sajnos élőben nem láttam, ahogy Hans Alfredsson Martin Widmark és Petter Lidbeck egyik könyvsorozatából olvas, mivel épp aznap utaztam Mallorcára. A jelenetben is éppen Mallorcára utazik a Lyckans hjul (A szerencse kereke) című könyvben szereplő három nyugdíjas, akik miután a sorozat első részében kiraboltak egy bankot, a második részben újabb kalandokat élnek át Mallorcán. A sziget egyébként a svédek kedvelt kirándulóhelye.
Hans Alfredsson kiváló humoráról is tanúskodik a felvétel. A sorozatból készült CD-könyvben (Peperóniában hangoskönyvnek hívják, tudom) is ő olvassa a történetet. Ma a CD-könyvek egyidőben jelennek meg a könyvekkel Szendvicsországban. A könyvkiadás 10 %-a CD-könyv formájában lát napvilágot. Tehát rendkívül népszerűek.
A videoklipp svédül tanulóknak kitűnő nyelvgyakorlás.

Szívélyes üdvözlettel a napsütéses Göteborgból:

MelissaA videoklipp, amin Hans Alfredsson Martin Widmark és Petter Lidbeck Lyckans hjul című könyvéből olvas fel egy részletet a Göteborgi Könyvvásáron 2007. szeptemberében, itt tekinthető meg.


Nincsenek megjegyzések: