2009. május 27., szerda

Bada i Buda avagy egy svéd turisztikai film Budapeströl 1936-ból!

Kedves Bogi!
A svéd TV internetes oldalán egy svéd nyelvü Budapestet bemutató reklámfilm található 1936-ból Bada i Buda (Fürdözz Budán) címmel. Mostmár értem, miért akar minden svéd ismerösöm fürödni Budapesten:)

Jó fürdözést! Nálatok már biztosan meleg van.

Üdvözlettel:

Melissa

A film ITT tekinthetö meg.

"Svéd turisztikai film 1936-ból! Érdekes!
Egy több mint hetvenéves, a magyar székesfővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A *Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán című, tíz és fél perces alkotás 1936-ban készült, és van benne minden: légfelvételek, Halászbástya, díszőrség, Lánchíd, néptánc (kötelékben végrehajtott borospalack-szlalom, már ezért érdemes megnézni!), Hősök tere, Nagy-Magyarország virágokból, országzászló, Vajdahunyad vára a Városligetben és persze fő attrakcióként Budapest fürdői, melyeket a riporter a világ legszebb fürdőinek nevez Európa legszebb városában.
A minősége nagyon jó, a képek hihetetlen frissességükkel azt a benyomást keltik, mintha ott, vagy inkább AKKOR itt lennénk!
Valóságos időutazás! Régi Böske-híd, régi autók, rég fürdőruhák, régi hullámfürdő(!), régi falombok régi szélben, stb. OH!
Megjegyzendő még, hogy tök üresek a dombok! Ahhoz képest ma már hogy teleépült . Érdemes látni, továbbküldeni!

Nincsenek megjegyzések: