2009. május 28., csütörtök

Libinfo - Magyar Könyvtárak Internetes Tájékoztató Szolgáltatása

Kedves Bogi!

A svéd könyvtáraknak van egy internetes szolgáltatása, aminek Fråga biblioteket (Kérdezd a könyvtárat) a neve. Több nyelven lehet kérdéseket feltenni, a gyerekek a Barnens bibliotek honlapján kérdezhetnek.
Most megtudtam, hogy a magyar könyvtáraknak is van ilyen szolgáltatása, ami Libinfo néven müködik. Kérdezz hát bátran, mert hidd el nekem, nem találsz meg mindent az interneten!

Üdvözlettel:

Melissa

A Libinfó honlapján a következöket olvasom:

Kérdezzen tőlünk!
Az Ön által űrlapon feltett kérdést 2 munkanapon belül webfelületen válaszoljuk meg, melynek elérhetőségéről elektronikus értesítést küldünk. A választ a megadott helyen kivűl e-mailben is elolvashatja. A Libinfo természetesen nem pótolja a könyvtárak hagyományos tájékoztató szolgálatát, de gyors és mindig hozzáférhető segítséget adhat legalább az elinduláshoz. Talán ilyen módon, az Internet korszakában is bizonyitanunk sikerül a könyvtárak felbecsülhetetlen értékét, nélkülözhetetlen fontosságát.

A Fövárosi Szabó Ervin Könyvtárból pedig a következö tájékoztatást kaptam Egri Krisztinától:

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában tavaly indítottuk el a chat-referensz szolgáltatást a Közösségi Információk Tára keretein belül, ahol a gyerekeknek külön működik a Leckeinfo szolgáltatás
(http://www.fszek.hu/konyvtaraink/kozponti_konyvtar/chat_es_leckeinfo?prk=).
Több nagyobb könyvtárban is működik ilyen jellegű szolgáltatás. Bár nem tudom, hogy kimondottan külön gyerekeknek is található ez.

Nincsenek megjegyzések: