2009. augusztus 15., szombat

Anders Björkelid: Ondvinter (Gonosztél)

Kedves Bogi!

Anders Björkelid Ondvinter. Berättelsen om Blodet (Gonosztél. Elbeszélés a Vérröl) címü könyvét a svéd blogokon fedeztem fel. Többen is írtak róla, s ez már magában is elárul valamit.
Ez a könyv olyan jó, hogy megveszem majd Mazsolának szeptember végén a Göteborgi Könyvvásáron. Egyszerüen jó érzés fog el, amikor olvasom. Mintha újra gyerek lennék, és elmerülnék a mesék világában.
Anders Björkelid regénye egy négy részböl álló fantáziasorozat elsö része.
Egy 13 éves ikerpárról, Suniáról és Wulfról szól, akiket az apjuk nevel egy tanyán, távol a falutól.
Egy nap hirtelen hideg lepi el a vidéket, ami beférközik még az emberek szivébe is.
A tanya körül farkasok ólálkodnak, és félelmetes "akasztófaemberek" jelennek meg a környéken. Megölik a gyerekek apját, így menekülniük kell.
Találkoznak a titokzatos Erdei asszonnyal, akitöl megtudják, hogy egy különös népcsoporthoz tartoznak, a Vérhez.
A könyv érdekessége, hogy a történetet az ikrek többes szám elsö személyben kezdik mesélni. Majd ahogy a hideg egyre inkább hatalmába keríti Wulfot, és az ikrek közötti erös kapcsolat gyengülni kezd, Sunia lesz a mesélö.
Nos, hogy a kiváló gyerekkönyveket megjelentetö Natur och Kultur Kiadó bízik a könyv sikerében, mi sem bizonyítja ezt inkább, mint hogy a regényt hangoskönyvként is megjelentették a könyvvel egyidöben.
Az Ondvinter címü müvet jó szívvel és melegen ajánlom a magyar kiadóknak megjelentetésre.
ITT olvashatsz bele.
ITT meghallgathatod az elsö fejezetet. Ehhez egy kis segítség. Ha bejutottál a Bokpuffen honlapra, kattints a Barn & Ungdom címkére. A jobboldali oszlopban megtalálod.
Üdvözlettel:

Melissa

Lássuk a svéd honlapok mit írnak róla:

Nincsenek megjegyzések: