2009. augusztus 19., szerda

Mese útja - országos olvasóvá nevelö program

Kedves Bogi!

Hallottál már a Mese útja országos olvasóvá nevelö programról? Biztosan, hiszen Te Peperóniában élsz. Én most fedeztem fel Csilla blogján. Úgy vélem, ez egy nagyon jó vállalkozás.

Üdvözlettel:

Melissa

Mese útja 2009. április - 2010. április

Mese útja egy olyan országos olvasóvá nevelő program, melyhez önkéntes alapon csatlakoznak a gyermekek olvasásáért felelősséget érző szervezetek, intézmények. A project célja, hogy szakmai támogatást nyújtson mindazoknak, akik gyermekkel foglalkozva olvasási nehézségeket, az olvasási kedv romlását tapasztalták.
A projekt alappillére az események, programok egymásra-épülése, komplexitása. 13 mese­hónapot foglal magába, mely 2009. áprilisától indul és 2010 áprilisáig tart. Minden hónap egy mesehőst jár körbe a módszerek széles tárházát felvonultatva. Mesehónapok: Ván­do­r, Boszorkány, Erdő, Királykisasszony, Sárkány, Óriás, Tündér, Varázsló, A legkisebb fiú, Medve, Manó, Ördög, Óperencia hava. Minden hónapban más főszervező kap lehetőséget nyitó­rendezvényének bemutatására és a honlapon megjelenítendő tartalmak elkészítésére. A mese­év során más intézmények és közösségek is kapcsolódnak a programhoz, így a meg­va­ló­sí­tás módszerei egyre tágulnak. Legfontosabb iránynak azt tartjuk, hogy minden módszer kö­ze­lebb hozza a gyerekeket, fiatalokat az olvasás megszerettetéséhez. Olvasáskészségük pedig ez alapján fejlődik, amit nem a hagyományos iskolai, pedagógiai módszerekkel valósítunk meg. Folytatás ...

Nincsenek megjegyzések: