2010. február 18., csütörtök

Kölcsönözz magyar könyveket a Stockholmi Nemzetközi Könyvtárból!

Kedves Bogi!

Most kaptam egy levelet Gergely Tamástól, a Stockholmi Nemzetközi Könyvtár (Internationella biblioteket) könyvtárosától. Ö vásárolja ott a magyar nyelvü könyveket.
Itt jegyzem meg, hogy éppen most kértem le egy szlovák nyelvü könyvet Báthory Erzsébetröl a Nemzetközi Könyvtárból könyvtárközi kölcsönzéssel. Három nap alatt megérkezett Göteborgba.
Most éppen új magyar nyelvü gyerekkönyvek érkeztek a könyvtárba. Felteszem ide Tamás levelét, és az új könyvek listáját.

Üdvözlettel:

Melissa

Magyar könyvek kölcsönzése Svédországban

Hányan tudják, hogy magyar könyveket lehet kölcsönözni bármelyik svéd népkönyvtárban?
Ha a helyi könyvtár a megyei könyvtártól vagy a Stockholmban lévö Internationella bibliotek-töl kölcsönöz könyveket -ajánlatos feltüntetni, hogy az olvasó milyen korú és milyen az érdeklödési köre: szépirodalmat vagy inkább szakirodalmat olvas. Ha gyerek vagy fiatal az illetö, akkor mi az életkora. Egyéni címeket is leket kérni a Nemzetközi Könyvtártól a helyi könyvtáron keresztül, de tudni kell, hogy minden rezerváció (elöjegyzés) tíz koronába kerül, míg a meg nem nevezett címü könyvek csomagja ingyenes.
Nyelvtanárok és olvasókörök is fordulhatnak hozzánk, továbbá olyanok, akik most tanulják a magyar nyelvet. A Nemzetközi Könyvtár teljes állománya megtalálható a világhálón a http://www.interbib.se/ címen.
Szívesen veszünk ajánlatokat - akár a kölcsönt lebonyolító helyi könyvtár révén, akár egyenesen a következö címen:toma.gergely@kultur.stockholm.se

Gergely Tamás, a Nemzetközi Könyvtár alkalmazottja

Magyar nyelvü könyvek a Stockholmi Városi Könyvtár katalógusában
Keresés

Új magyar könyvek a Nemzetközi Könyvtárban:

Markó Béla: Balázs könyve. Sulyovszky Sarolta illusztrációival
Jaqueline Wilson: Titkok
Jaqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?
Szávai Géza: A Zöld Sivatag völegénye avagy Koko Samuék vándorútja. Meseregény Keresztes Dóra illusztrációival.

Nincsenek megjegyzések: