2010. július 27., kedd

Sven Nordqvist: Nasse széke













Kedves Bogi!

A General Press Kiadó katalógusát lapozgatva fedeztem fel, hogy hamarosan két új Sven Nordqvist-könyvet is megjelentetnek. Az egyik, Nasse hittar en stol (Nasse talál egy széket) 1995-ben jelent meg, és nagy kedvencünk volt Mazsolával. Nemkülönben a Nasses taxi (Nasse taxija) címü történet. Ha elolvasod ezeket, megérted, miért hangsúlyozom mindig, hogy a svéd gyerekkönyvek ÖTLETESEK.
Nasse egy butuska mackó, aki most fedezi fel a világot. Az egyik mesében talál egy széket, és nem tudja, mire való. Többféleképen próbál beleülni, mire rájön, hogy is müködik. A másik mesében egy talicskát talál, amit taxinak használ. Csak azt nem tudja felfogni, miért olyan nehéz néha a talicskát tolni. Remélem, ez a könyv is a magyar gyerekek kezébe kerül majd egyszer.
A könyvekböl rajzfilm is készült, ami dvd-n kapható.

Üdvözlettel:

Melissa



2 megjegyzés:

Between írta...

Melissa, nagyon jók a könyvek. Nekem erről az jut eszembe, hogy azért tud Nordqvist ötletes lenni, mert nagyon jól megfigyeli azt, amit amúgy nem vennénk észre. Olyasmire gondolok, hogy Medve székpróbálgatása nagyon hasonlít arra, ahogy kicsi lányom a bilit próbálgatja, rakosgatja, teszegeti, fordítgatja, beleül, ráül, belelép, stb.

Melissa írta...

Nekem ez eszembe se jutott, de tényleg így van.