2010. augusztus 23., hétfő

Ajándékkönyv elsö osztályosoknak a Bokia svéd áruházlánc könyvesboltjaiban


Kedves Bogi!

Tegnap a hozzánk legközelebb esö bevásárlóközpontban jártam a Frölunda téren. Gondoltam benézek a Bokia könyvesboltba, hátha találok néhány új könyvet. Ami szembetünö, hogy egyre kevesebb könyvet vesznek be a boltjaikba. Ráadásul központilag határozzák meg Göteborgban, hogy a boltokba milyen könyveket vehetnek be a kereskedök az egyes városokban. Ugyanez a helyzet a másik könyvesbolti áruházlánc, az Akademibokhandel esetében is. Csak az ö központjuk Stockholmban van. A nyár elején olvastam a Svensk Bokhandel (Svéd Könyvkereskedelem) címü folyóiratban, hogy nem megy jól a Bokiának, mert az emberek az interneten keresztül vásárolnak, ahol olcsóbbak a könyvek. Szendvicsországban szabadárasak a könyvek.
A Bokia szerencsére megtartotta azt a jó szokását, hogy iskolakezdéskor könyvet ajándékoz azoknak az elsö osztályosoknak, akik a szüleikkel bemennek érte a boltba.
Az idén ez a könyv Helena Bross Simskolan (Úszóiskola) címü könyve, ami a Bonnier Carlsen Kiadó Extra Lätt Att Läsa (Extra Könnyü Olvasni) új sorozatában jelent meg. Korábban már volt egy Lätt Att Läsa (Könnyü Olvasni) sorozat. Helena Bross , aki egyébként általános iskolai tanár, igen népszerü, a könyvei több nyelven is megjelennek egyszerre. Nos, az új sorozat különlegessége az, hogy csupa nagy nyomtatott betüvel írott szöveg található a könyvekben. Egy-egy oldalon csak pár szó van a képek mellett. Mondanom sem kell, hogy most iskolakezdéskor ezeket a könyveket felettébb keresik a könyvtárban. Sajnos, állandóan ki vannnak kölcsönözve.
A Bokia most játékra hívja a diákokat: Vinn 10.000:- till klasskassan! (Nyerj 10.000 koronát az osztálypénztár számára!) Azok között, akik beküldik a katalógusukban található rejtvény megfejtését, osztályonként (1-6. osztály) 10.000 koronát vagyis ezer eurót sorsolnak ki.

Üdvözlettel Göteborgból:

Melissa

Helena Bross: Simskolan Olvass bele!

Nincsenek megjegyzések: