2010. november 8., hétfő

Kura skymning avagy felolvasás hajnalban és szürkületkor Észak-Európában

Kedves Bogi!

November 8-án kezdődik a 14. Északi Könyvtári Hét, amelynek a célja, hogy felelevenítse az ősi észak-európai elbeszélő hagyományt. Ezen a héten programok sorozatát szervezik a könyvtárakban, iskolákban, óvodákban.
November 8-án az észak-európai országokban több mint 2000 helyen ugyanazt a szöveget olvassák fel különböző nyelveken ugyanabban az időben. Az idei év témája a ”Mágikus Észak”. Az idén a svéd John Ajvide Lindqvist ”Låt den rätte komma in” (Hívj be!) című könyvéből olvasnak fel egy szöveget este.
Reggel a gyerekek az izlandi Andri Snær Magnason ”Berättelsen om den blå planeten” és az ismert dán fantasyírónő Lene Kaaberbøl ”Skämmerskans dotter” című könyvéből hallgathattak meg egy-egy részletet.
A program gyönyörű plakátját az idén Sól Hrafnsdóttir készítette.

Sok-sok üdvözlettel északról, ahol egyre hosszabbak az éjszakák:

Melissa










1 megjegyzés:

Németh Márton írta...

Most adtam elő a múlt hét Pénteken, ezt a rendezvénysorozatot is reklámozva, skandináv olvasásfejlesztési projektekről Győrben a Könyvszalon megnyitóján Tóth Máté társaságában, (aki jól beszél norvégul a Könyvtári Intézet munkatársa és a PTE Könyvtár Tanszékének oktatója.) Írok majd róla a blogomon.