2008. december 20., szombat

Szegedi Katalin: Álomcirkusz

Kedves Bogi!

Jóideje vállalkozással kapcsolatos könyveket tanulmányozok. Szerencsére van belőlük bőven, s igen jó tanácsokkal szolgálnak. Mindegyik azt írja, hogy vágj bele és valósítsd meg az álmodat.
Ilyen álom Szegedi Katalin Álomcirkusz című könyvének a témája is. A történet két nyuszi szerelméről szól, akik arról ábrándoznak, hogy egyszer majd közösen cirkuszt alapítanak. Ez a képeskönyv abba az általam igen kedvelt kategóriába tartozik, amelyik a társadalmat is tükrözi, amiben élünk. Mit is mond az újdonsült férj a a feleségének, amikor az kihízza a ruháját?
”- Nekem így is tetszel, kedvesem, de talán csökkentened kellene a répasaláta-adagodat, nem gondolod?”
S mi történik, amikor kiderül, hogy a kötéltáncos nyuszilány gyereket vár? Hát persze, a főnöke kirúgja. S mit is tehetne két munkanélküli fiatal? Vállalkozásról álmodik. Az ifjú férj kiképezi magát hegedűművésznek, s amikor kiderül, hogy egy nyuszi helyett 20 születik, semmi sem állhat az Álomcirkusz útjába.
Szegedi Katalin kitűnő humorral írta meg ezt a kedves történetet, amit gyönyörű képekkel illusztrált.
Most elárulom, hogy a képek mindhárom svéd sógornőmnek nagyon tetszettek. S azt is tudom, hogy a könyvet több nyelvre is lefordították.

Szép álmokat kíván:

Melissa

Ps: Némi információ egy másik blogról.

Nincsenek megjegyzések: