2009. január 8., csütörtök

Mårten Sandén: Den fulaste nallen i världen

Kedves Bogi!

Remélem, karácsonykor egy olyan ajándékot sem kaptál, aminek nem örültél? Te is úgy gondolod, hogy néha nagyobb öröm ajándékot adni, mint kapni.
Nos, Mårten Sandén Den fulaste nallen i världen (A világ legcsúnyább macija) című képeskönyvében Frida éppen ilyen ajándékot kap. A kislány éppen olyan szép puha fehér prémes macira vágyik, mint amilyen a barátnőjének van. Nagypapa a születésnapjára pedig egy csúnya macit ajándékoz neki. A kislány nagyon elszomorodik, s egyszer vásárláskor, amikor az apukája nem figyel, a macit egy bokorba dobja.
Aztán amikor átmegy a barátnőjéhez játszani ott egy másik kislányt talál. A két lány fodrászosat játszik, gyönyörű hosszú hajuk van, Frida rövid hajából pedig nem lehet szép frizurát készíteni, állítják a lányok, s kirekesztik a lányt. (Gyakorló szülők pontosan tudják, hogy 3 lány soha nem tud együtt játszani.)
Frida csúnyának és elhagyatottnak érzi magát, s ekkor eszébe jut a macija. Nagypapát kéri meg az elveszett játék megkeresésére, s amikor az előkerül, Frida boldogan szorítja magához. A könyv végén természetesen a barátnők is kibékülnek.
A szöveget Mimmi Tollerup-Grkovic kifejező illusztrációi egészítik ki. Mimmi honlapja ITT tekinthetö meg.
Ezt a könyvet két további követi majd ebben a sorozatban. A második témája a féltékenység lesz, a harmadikét még nem tudni, ahogy azt nekem Mårten Sandén elárulta.

Sok-sok üdvözlettel a hólepte Göteborgból:

Melissa









A képek Mimmi Tollerup-Grkovic engedélyével kerültek fel a blogra.

Nincsenek megjegyzések: