2011. május 18., szerda

Marie-Louise Gay Sam és Stella sorozata

Kedves Bogi!

Ma három angol-magyar nyelvű képeskönyvet szeretnék a figyelmedbe ajánlani. A könyvek az óvodás korosztály számára íródtak, de mivel magyar és angol szöveg is található bennük, kisiskolások is haszonnal forgathatják nyelvtanulás céljából. A kanadai írónö, Marie-Louise Gay mozgalmas akvarell képei jól illusztrálják a történeteket. A képek egyébként japán papírra vannak montírozva.

Kedves kis történetek, bájos rajzokkal. Azt hiszem, mind a felnöttek, mind a gyerekek örömmel olvassák. Igazi nyugati képeskönyvek, kevés szöveggel, ami csak kiegészíti a képeken látható cselekményt.

A kiadványokhoz tanári segédanyag és tanárokhoz szóló információ is van, s ez a Grimm Kiadó honlapjáról kinyomtatható.

Jó olvasást!

Melissa

Ps.: A Grimm Kiadó honlapján Marie-Louise Gay munkásságáról olvashatunk.

A Jó reggelt – Good Morning Sam kötetben Stella reggel felébreszti öccsét, aki a kutyájával alszik. Stella felajánlja, hogy segít Samnek az öltözködésben, de a fiú elhárítja. Aztán mint kiderül, mégiscsak elkél a segítség. Samnek éjjel megnőtt a feje, s ezért nem tudja levenni a pizsamafelsőt. Nem találja az alsónadrágját, a zokniját, a cipőjét. A tárgyak persze mind ott vannak a képeken, s így a gyerekek, akik a könyvet a szülővel együtt olvassák, a felfedezés örömével találják meg azokat. A dolgok eltűnésében a kutyusnak is van némi része. Sam végre elkészül az öltözködéssel, már indulhatnak is a tengerpartra. De jaj! Most meg Stella felejtette el felvenni a cipőjét!


A tenger csillaga – Stella, Star of the Sea kötetben Stella első alkalommal kíséri el öccsét, Samet a tengerpartra. Sam egy kicsit fél a tengertől, és nem akar belemenni a hideg vízbe.Stella viszont vidáman úszkál a víz alatt, a tengeri állatok között. Később aztán közösen fedezik fel a tengeri csillagot, a holdkagylót, az angyalszárnyat, a cápaszemet és a tengeri csikót. Sam ki nem fogy a kérdésekből, annyira érdekli a sok új látnivaló. S végül még a vízbe is bemerészkedik.


Az ég hercegnője – Stella, Princess of the Sky kötetben Sam és Stella elhatározza, hogy a szabad ég alatt töltik az éjszakát. Visznek magukkal takarót és zseblámpát is. Lassan felkel a hold a tó felett, és megszólal egy bagoly. A tó közelében sok kis állat él: békák, denevérek, szentjánosbogarak. Még egy mosómedvecsalád is felbukkan. A gyerekek pedig a csillagos eget kémlelik.

Nincsenek megjegyzések: