2008. június 12., csütörtök

Svédületes utazás betűháton - kiállításmegnyitó


Kedves Bogi!

A budapesti Diadal Úti Általános Iskola a Petőfi Irodalmi Múzeummal karöltve Svédületes Utazás Betűháton címmel rajzpályázatot hirdetett általános iskolás diákok számára. A gyerekeknek 4 svéd gyerekkönyv közül kellett választani, majd élményeik alapján egy rajzot készíteni. A könyvek a következők voltak:

Enquist, Per Olov: A három barlang hegye
Lagerlöf, Selma:Nils Holgersson csodálatos utazása
Lindgren, Astrid:Harisnyás Pippi, Pirosházi történetek

A pályázatra 248 rajz érkezett be 19 iskolából. A résztvevők listája itt tekinthető meg. A rajzok pedig az iskolák nevére kattintva itt láthatók.
A rajzokból a Diadal Úti Általános Iskolában kiállítás készült, melynek megnyitójára 2008. június 9-én került sor. A kiállitást Moritz Lívia Svédországban élő festőművész nyitotta meg. Lívia, aki a zsűri elnöke is volt, videón keresztül küld üzenetet a résztvevőknek és a szervezőknek.
Úgy gondolom, hogy ezt a nemes kezdeményezést csak támogatni lehet. Remélem, hogy a jövőben egyre több iskola és kisdiák csatlakozik a pályázathoz, mert ahogy azt az iskola honlapján olvasom, folytatás is lesz. Már meg is van a következő pályázat, ami a népszerű Pettson és Findusz sorozatra épül.

Szép nyári napokat, főleg kevesebb esőt kívánok a szárazsággal küszködő Göteborgból, ahol lassan már az összes fű elszáradt.

Melissa

Nincsenek megjegyzések: