2008. október 25., szombat

Mamma Mu

Kedves Bogi!

Szeptember óta vetítik a svéd mozik a Mamma Mu & Kråkan (Mu Mama & a Holló) című rajzfilmet. A film animációs munkálatai Budapesten készültek. A történet alapjául pedig a magyar gyerekek előtt sem ismeretlen Mú Mamáról szóló könyvek szolgáltak. Tomas és Jujja Wieslander gyerekkönyv-sorozata a leginkább kölcsönzött könyvek közé tartozik a svéd könyvtárakban. Az illusztrációkat Petsson és Findusz alkotója, Sven Nordqvist készítette. A könyveket egy csomó nyelvre lefordították, szerencsére magyarra is.
Mamma Mu hivatalos honlapján részletesen is olvashatsz a könyvekről, sőt még írhatsz is Mú Mamának. Úgy sejtem, tud angolul. A film trailerjét pedig ITT tekintheted meg.
Most pedig elárulom, hogy karácsonyra egy gyönyörű karácsonyi képekkel illusztrált könyv jelenik meg, Mamma Mu och Kråkans jul (Mú Mama és a Holló karácsonya) címmel.
Holnap újra kiadói napon veszek részt az egyik göteborgi szállodában, ahol a kiadók most a felnőttek számára írott legújabb könyveket ismertetik könyvesbolti dolgozóknak és könyvtárosoknak, és magukkal hoznak néhány ismert írót is. A magukkal hozott könyveket pedig tombolán sorsolják ki a résztvevők között, plusz mindenki kap egy táska új könyvet.

A viharos Göteborgból üdvözöl:

Melissa

Nincsenek megjegyzések: