2009. március 17., kedd

Kiss Ottó kedvenc gyerekkönyvei

Kedves Bogi!

Olvasom a Pagonyban, hogy Kiss Ottó József Attila-díjat kapott március 14-én. Még azt is megtudom, melyek Kiss Ottó kedvenc gyerekkönyvei. Részben egyezik az ízlésünk. Bár az én kedvencem Emese almája, s az nincs ott Ottó listáján.
Nincs más dolgom tehát, minthogy átvegyem a Pagony cikkét, hátha más is kíváncsi rá.

Üdvözlettel:

Melissa

A József Attila-díjas költő és író Gyulán él, a Bárka című folyóiratot szerkeszti, és olyan gyerekkönyveket köszönhetünk neki, mint a Csillagszedő Márió, az Emese almája, a Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután vagy a Terepasztal lovagjai. És ezeken kívül még rengeteg kitűnő verset és prózát a "nagyoknak" is...
"Rájöttem, hogy akárhogy rakosgatom a könyveket, nem férnek a tízes listába. Maradok hát azoknál, amelyekhez nemcsak olvasmányélmény, de valamilyen emlék is fűz. Lesz Richard Scarry, de nem lesz Zdenek Miller vagy Sven Nordqvist. Lesz Békés Pál, de nem lesz Lázár Ervin és Csukás István és Szabó Magda és Szijj Ferenc és Darvasi László és Péterfy Gergely és Berg Judit. Lesz Ágai Ágnes, de nem lesz Szilágyi Ákos, Varró Dániel vagy Tóth Krisztina."
A lista ITT olvasható.

Nincsenek megjegyzések: