2009. március 10., kedd

Sophie McKenzie: Girl, missing

Kedves Bogi!

Épp most fejeztem be, Sophie McKenzie Girl, missing című könyvének az olvasását, svédül. Remélem, a magyar könyvkiadók is felfedezték, és valaki épp most fordítja.
Egyszerűen nagyszerű. A könyv témája az örökbefogadás. Az Angliában élő 14 éves Lauren egy iskolai feladat kapcsán egy olyan internetes oldalon köt ki, ahol eltűnt gyerekekről írnak, és megdöbbenve fedezi fel, hogy az egyik fotó őt ábrázolja három éves korában. Mivel tudja, hogy örökbe fogadták, kutatni kezd a múltja után. A szálak Amerikába vezetnek. Egy barátja segítségével oda utazik, s mint kiderül, a nyomozás veszélyesebb, mint gondolta.
A regény sok olyan gondolatot ébreszt, amiről érdemes elbeszélgetni. De igazán nem akarok elárulni semmit, hadd legyen meglepetés azoknak, akik úgy döntenek, hogy elolvassák.
Annyit azért elmondok, hogy van benne izgalom, barátság, szerelem, humor. A könyv pedig egy kicsit úgy végződik, ahogy az amerikai filmek szoktak (happy end). Meg a végén szem nem marad szárazon.
A könyv több díjat is nyert Angliában. Szerintem is nagyon jól van megírva, ráadásul nem lehet letenni. Az angol nyelv gyakorlására, fiataloknak és idösebbeknek, kiváló.
Ja, szerintem a svéd borító sokkal jobb, mint az angol.

Sok-sok üdvözlettel:

Melissa

Kattints a címre, ha bele akarsz olvasni angolul.
Lauren has always known she was adopted but when a little research turns up the possibility that she was snatched from an American family as a baby, suddenly Lauren's life seems like a sham. How can she find her biological parents? And are her adoptive parents really responsible for kidnapping her? She manages to wangle a trip across the Atlantic where she runs away to try and find the truth. But the circumstances of her disappearance are murky and Lauren's kidnappers are still at large and willing to do anything to keep her silent...
Nincsenek megjegyzések: