2008. március 23., vasárnap

Műkorcsolya VB 2008 Göteborg

Kedves Bogi!

Ma délután megnéztem a Műkorcsolya VB gálaprogramját Göteborgból. 4 éves korom óta követem a versenyt, tehát már 40 éve. Szendvicsországban nincs hagyománya a műkorcsolyának. 11 éve élek itt, és azóta ez az első alkalom, hogy a svéd TV közvetíti.
Hja, kényelmes vagyok, így nem a Scandináviumot választottam, hanem a díványt otthon.
Az orosz kolléganőm önkéntesként dolgozott a stadionban a világbajnokságon.
A nézők kedvence kétségkívül a francia Brian Joubert. A közvetítés előtt interjúkat mutattak a nézőkkel. Néhány tinilánytól azt kérdezték, miért Brian Joubert a kedvencük.
”För att han äger” (Mert a tulajdonában van) – válaszolta az egyik. ”Dessutom är han snygg” (Ráadásul még helyes is) – mondta a másik. Hát, egyetértünk.
”Mit jelent ez?” – kérdem Mazsolától. Bevallom, ezt a tini szlenget nem igazán tudom követni. ”Hát azt, hogy ő a legjobb” – válaszolta. Ennyit a nyelvleckéről.
Brian Joubert rövidprogramja az SVT honlapján is látható. Itt flörtöl a program után a cseh Tomas Vernerrel. Egyébként a Gála valamennyi száma megtekinthető az interneten az SVT honlapján.
A Gála érdekessége a jégen csúszkáló zongora volt. Fogalmam sincs, hogyan oldották meg. A zongoránál Robert Wells ismert svéd zongorista ült, aki rendkívül népszerű Japánban. A YouTube-on több száma is meghallgatható.
Nálunk továbbra is havazik. Úgy tűnik, most kezdődik a tél.

Szeretettel üdvözöllek:

Melissa

Nincsenek megjegyzések: