2008. augusztus 6., szerda

Bili a gyerekkönyvekben




Kedves Bogi!

Tegnap a könyvtárban dolgoztam. Még hívnak helyettesíteni most nyáron a szabadságolások idején.
Egy anyuka, aki a másfél éves kislányával jött, biliztetéssel kapcsolatos képeskönyveket keresett. Náluk most ez a probléma, s melyik anyuka ne emlékezne rá, mekkora gond tud ez lenni!
Azt szeretem Szendvicsországban, hogy mindenféle hétköznapi szituációra van gyerekkönyv, és nemcsak egy. Hogy érzékeltessem, hány könyvet találtam, felteszem ezeket a blogra.
A könyvek persze ki voltak kölcsönözve, így megrendeltem őket más kerületi könyvtárból.
Talán érdekes lehet a számodra, hogy a göteborgi 20 kerületi könyvtár együttműködik, és egymás könyvtáraiból a főkönyvtáron keresztül elő lehet jegyezni a könyveket. Ha a könyv bent van egy másik könyvtárban, kb. három napba telik, mire eljut az olvasóhoz. Ez a szolgáltatás a nyár eleje óta ingyenes. Addig 10 koronát kellett fizetni könyvenként. A szortírozás a főkönyvtárban, mostmár automata segítségével történik. A kölcsönzött könyveket pedig bármelyik könyvtárban vissza lehet adni.
Az itt felsorolt könyvek közül az én kedvencem Max volt, mert végtelenül ötletes és humoros. A Fövárosi Szabó Ervin Könyvtárban megtalálható a Max-sorozat néhány kötete, nem kell hozzá különösebb nyelvtudás, a képek magukért beszélnek. Melegen ajánlom.

Baráti üdvözlettel:

Melissa

Baeten, Lieve
Petters potta

Forslind, Ann
Sofi får en potta

Svensson, Thomas
Busiga Bebbens potta

Kruusval, Catarina
Lilla Tulla får en potta

Lindgren, Barbro
Max potta

Charlat, Benoit
Bajsplutten

Holzwarth, Werner
Det var det fräckaste!

Stalfelt, Pernilla
Bajsboken
Fye, Lena
Bajskorvarna Nisse och Bertil dyker upp
További információ:
Det är mycket skit i barnböckerna (Sok kaki a gyerekkönyvekben), Svenska Dagbladet (cikk)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Melissa!
Először is köszönöm a címet a stockholmi könyvesboltról. Másodszor pedig Kreatív blogger díjat szeretnénk neked adni. Nézz be hozzánk a részletekért.
Üdvözlettel,
Dorina

Névtelen írta...

Kedves Dorina!

Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, bár bevallom, még az életben nem hallottam róla. Igazán köszönöm. Szívesen benézek hozzátok, ha megírjátok, hol, és hogyan tudom átvenni a díjat.
Mit szóltok a bilis könyvekhez? Tudom, hogy Te fiatal magyar anyuka vagy. Ha van idöd, olvasd el a Csodaceruzában, hogy milyen fogadtatásra talált Magyarországon Pernilla Stalfeldt Kakikönyve. Kíváncsi vagyok, mit szólsz hozzá. Te olvasnád a gyerekednek?
Itt találod: http://www.csodaceruza.com/agoston.html
Ezt a cikket majd szeretném hosszabban kommentálni a blogon.
Írtam már, hogy az egyik stockholmi magyar ismerösöm klubbot alapított, ha jól tudom, az Iwiwen lehet megtalálni, magyar nöknek? Ha akarod, elküldöm a címét, ha kapok Töled egy e-mail címet. Az enyém: melissaofficinalis@hotmail.com

Üdvözlettel és köszönettel:

Melissa

Pompor Zoltán írta...

Kakikönyv, bilikönyv, szar ügy:)

Bocs, ezt muszáj volt. Mi is szeretjük/szerettük, Dávidnak is segített a bilizésben, vécézésben. A kedvenc mondat azóta is szállóige: Szia kaki, szia pisi, irány a tenger!

Itt a link a könyvhöz:

http://www.pagony.hu/lookinside.php?id=11280

zoli