2009. december 3., csütörtök

Jackie Morris: Tell Me a Dragon


Kedves Bogi!

Ma Göteborg Torslanda nevü kerületében dolgoztam az ottani könyvtárban. Itt van a Volvo Gyár, s ez a városrész a tenger mellett, az egyik leggyorsabban fejlödö területe Göteborgnak. Csaknem kizárólag jómódú svédek lakják.
A könyvtárban rengeteg gyerekkönyvet kölcsönöznek, sok jó könyv is van, így aztán szívesen dolgozok itt.
Ma felfedeztem egy nagyon szép angol könyvet, ami az idén jelent meg Angliában, itt pedig az uppsalai Eldmor (tüzanya) Kiadó adta ki. Erröl a kiadóról nem sokat tudok, még honlapjuk sincs.
A képek gyönyörüek. Kicsit Szegedi Katalin királylányos könyvére emlékeztet, csak itt nem különféle királylányok vannak, hanem sárkányok, mindenféle alakban és színben. A kép dominál, és alig van szöveg. A könyv arról szól, hogy mindenkinek lehet egy sárkánya. Hát a tiéd milyen? - hangzik el a végén. Tényleg szemet gyönyörködtetö, aki teheti, nézzen bele. Aki pedig nem, látogasson el Jackie Morris honlapjára, ahol néhány kép található. Érdemes!

Üdvözlettel:

Melissa

"Review
The ultimate dragon book portrays every kind of dragon a child can imagine - wind dragons, star dragons, ice dragons, even dragons small enough to sit behind the ear - and it leaves the door open for more to be invented by the reader beside the tiny dragons being hatched on the final endpapers. Bookseller UK

Product Description
Dragons are a perennial favorite of most children, and this book honors the mythical creatures with words and pictures. Jackie Morris, known for the ravishing colors and sheer beauty of her art, offers young readers a gallery of dragons in every shape, size, and temperament imaginable. They range from a beast as big as a village to a tiny species with whisper-thin wings, from a snaggle-toothed monster to a sea-dragon that races dolphins on the waves. Tell Me a Dragon’s whimsical text and enchanting gallery show why these creatures are so popular and inspire animated discussion and dragon-based activities."

Nincsenek megjegyzések: