2010. január 24., vasárnap

Olvass Hangosan! avagy a svéd Gyerekkönyvklub versenye


Kedves Bogi!

A svéd Gyerekkönyvklub (Barnens Bokklubb) hangos olvasási versenyt hirdetett a svéd iskolák 1-5. osztálya számára összel, a tanév kezdetén.
A Gyerekkönyvklubb osztályonként 5-5 könyvet javasolt hangos olvasásra, amelyek közül a tanárok választhattak. Aztán már csak olvasni, hallgatni és alkotni kellett.
Novemberben pedig a könyvek alapján készített müvek kezdték elárasztani a Gyerekkönyvklubb irodáját. 1500 alkotás érkezett be november végéig, amelyek közül most Stockholmban kiállítják a legjobbakat. Tehát 1500 iskolai osztály vett részt a hangosolvasási versenyben.
A díjkiosztásra február 1-én 13 órakor kerül sor a stockholmi Kultúrház 4. emeletén. Azon a nyertes osztályok is részt vesznek.
Az elsö díj egy könyvállvány, tele gyerekkönyvvel 100 ezer korona (10 ezer euro) értékben.
Azt még elmondom, hogy nagyon sok osztály az egyik kedvenc könyvemet választotta: Kate DiCamillo: Edward Tulanes fantastiska resa. A könyvet a göteborgi Kabusa Kiadó jelentette meg 2008. tavaszán. Amikor szeptember elején a kiadóban jártam, szerettem volna venni egyet, de már egy sem volt nekik. A kiadó vezetöje elmondta, hogy néhány hónap alatt hétezer példányban kelt el, és a szeptemberi könyvvásárra úgy kellett újranyomtatni.


A video december elsején készült a Gyerekkönyvklubban.Nincsenek megjegyzések: