2010. január 13., szerda

Török kezdöknek a Youtube-on

Kedves Bogi!

Ez itt most megint a reklám helye. Az egyik ismerösöm a Facebookon ma erre a német sorozatra hívta fel a figyelmemet. Szívesen továbbítom, mert nagyon humoros.
Egy német pszichológusnöröl és egy török férfiröl szól, akik összeköltöznek két-két saját, kamasz gyerekkel.
Ajánlom, nézz bele!

Üdvözlettel:

Melissa

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A Duna tévé is vetíti mostanság.

Melissa írta...

Igen, hallottam én is.

schild írta...

Ja, ott már a harmadik évad megy. :-)
A legjobb ebben a sorozatban, hogy az előítéleteket igyekszik leépíteni. Németországban ugyanis nagyon sok török bevándorló él. Az együttélés pedig többnyire nem konfliktus- és előítéletmentes...
sok nyert díjakat is a sorozat. wikipedián is találtok róla cikket.
üdv!

Melissa írta...

Köszönöm az információt. Sajnos a svéd TV nem díjazza a német filmeket. Nálunk föleg csak angol nyelvüt mutatnak. Mert egy normális svédnek tudni kell angolul. A többi nép, aki meg nem tud angolul, az nem normális. Azt pedig képtelenség bemagyarázni egy svédnek, hogy a magyar szinkron kiváló.
Tavaly én is egy olyan iskolában dolgoztam, ahol rengeteg török gyerek volt. Hát, bizony, sok a különbség, és bizony az is elöfordul, hogy egy lányt megpróbál megölni a török családja, mert svéd barátja van. De ez talán csak szélsöséges dolog.
Nem is beszélve azokról a kislányokról, akiket a szüleik férjhez adnak gazdag vén hapsikhoz valahová Afrikába, de azok nem törökök. Hát, mi itt ilyesmikkel is szembesülünk.

Egyébként a svédek is bemutatták a sorozatot az iskolatévében német nyelvtanfolyamként.