2010. január 30., szombat

Kerstin Lundberg Hahn: Stormens ögon

Kedves Bogi!

Kerstin Lundberg Hahn göteborgi gyerekkönyvírónö két detektívregény-sorozata is nagyon népszerü a gyerekek körében.
A Stormens ögon (Vihar szeme) egy sorozat harmadik része. Ebben a sorozatban három gyerek nyomoz, egy lány és két fiú. Ami újdonság a többi svéd detektívregény-sorozathoz képest, ahol svéd gyerekek a szereplök, hogy itt az egyik föhös, Zacki, szülei szomáliai bevándorlók. Zacki azonban Umeåban született. Az édesanyja halála után, apjával és fivérével Göteborgba költöznek.
Ebben a részben a gyerekek egy liga után kutatnak, akik táskalopással foglalkoznak. A könyvben megjelenik a rasszizmus kérdése is. A liga tagjai sértegetik Zackit börszíne miatt, barátja, Fredde azonban védelmébe veszi.
A viharról pedig eszembe jut a nagy göteborgi vihar pár évvel ezelött, amikor arra figyelmeztettek bennünket, hogy ne menjünk ki az utcára.
Kerstin elmondta nekem, hogy a sorozat elsö része nem fogyott igazán jól, ezért a kiadó új illusztrátort alkalmaz a második kötettöl. Amikor a második rész megjelent, akkor még egy másik borítóval reklámozták az internetes könyváruházak. Elöfordul, hogy maguk a kereskedök javasolják, hogy a kiadó változtassa meg a borítót.
A második kötetröl még annyit, hogy abban a judoklubb, ahol a gyerekek sportolnak, Budapestre készül, de sajnos ellopja valaki az útra összegyüjtött pénzt.
Ez egy nagyon jó kis sorozat 9-12 éves gyerekeknek. Bátran ajánlom a magyar kiadóknak megjelentetésre.
Sok-sok üdvözlettel:
Melissa

A sorozat kötetei:






















Nincsenek megjegyzések: