2010. május 5., szerda

Suzanne Collins: Az éhezök viadala

Kedves Bogi!
Ma könnyü dolgom van, mert Suzanne Collins Az éhezök viadala címü könyvét több magyar blog is ajánja. Végre eljutottunk ide is! Bár Szendvicsországban már a második rész is megjelent, én csak most olvastam. Nagyon izgalmas, olvasmányos, letehetetlen. Ráadásul görbe tükröt állít az amerikai reality-tv-nek.
Az éhezök viadala visszavisz bennünket az ókorba, ugyanakkor a jövöben játszódik. Szerintem nagyon jól van megírva, ugyan kicsit hagyományos amerikai stílusban. Az éhezök viadalában 24 fiatal verseng életre-halálra, és a végén csak egyikük marad életben. De mi van akkor, ha két résztvevö egymásba szeret?
Ezt az ifjúsági könyvet több göteborgi kerületi könyvtárban a "Fiatal felnöttek" álványra tették.
A svéd kiadás hátsó borítóján a következö áll: "Suzanne Collins egy lidércnyomásos regényt írt életröl és halálról. De ugyanennyire szól korunk televíziójáról is - ami kegyetlen, nyers, csalfa és valójában csak egy dolog az érdekes - a nézöszám. Az olimpiai játékok a gladiátorjátékokkal találkoznak itt a Legyek ura modern változatában."
Részletes leírás olvasható róla a Könyvmolyok blogon Borostyántól.
Egy ismerösöm azt mondta, hogy a második rész nem olyan jó, de mostmár csak azért is elolvasom, mert nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

Üdvözlettel:

Melissa


Nincsenek megjegyzések: