2008. augusztus 13., szerda

Svéd virtuális könyvajánlás





Kedves Bogi!

A Västra Götalandi Regionális Könyvtár (Regionbiblioteket Västra Götaland) az interneten keresztül ajánl olvasnivalót. Az egyik projektjük neve: Boktips.net (Könyvtipp). Ez a szolgáltatás több könyvtár együttműködésén alapul. Itt az ország könyvtáraiban dolgozó könyvtárosok ajánlanak könyveket. Példaként említem Kate DiCamillo Edward Tulanes fantastiska resa címü csodálatos könyvét, ami a Kabusa göteborgi kiadónál jelent meg. Az ismertetés itt olvasható.
Ennek a könyvnek egyébként a hétvégén lesz a bemutatója a göteborgi Koronaházban (Kronhuset), a Könyvszekrény (Bokskåpet) gyermekkönyvesbolt szervezésében.






A másik projekt neve: Bokpuffen (Könyvajánlat). Itt minden héten egy újonnan megjelent és egy klasszikus könyv bevezetését lehet meghallgatni, sőt le is lehet tölteni a számítógépbe. Ahogy azt a könyvtár honlapján olvasom, májusban 1 300 hallgatójuk volt. A projekt most kapott 200 ezer koronát az Állami Kulturális Tanácstól fejlesztésre. A könyvek bevezetését a könyvtár munkatársai olvassák.
Nagyon jó gyakorlási lehetőség svédül tanulóknak. Nick Hornby Slam című könyvét javaslom, aminek az elejét Fredrik Swedemyr olvassa, aki a projekt felelőse. ITT lehet belehallgatni.

Jó szórakozást!

Melissa

2 megjegyzés:

Eperlány írta...

Öröm olvasni a blogodat, köszönöm a rengeteg nyelvtanulási tippet!

Névtelen írta...

Nagyon szívesen. Számomra pedig öröm, hogy segíthetek.

Üdv.
Melissa