2008. szeptember 14., vasárnap

Eva Bergström: Snurran hjälper polisen (Pergő-Forgó segít a rendőrségnek)

Kedves Bogi!

Megjelent a határozott kiscicáról, Pergő-Forgóról szóló képeskönyvsorozat legújabb része, melyben egy hangya eltéved, s hősünk a rendőrség segítségét veszi igénybe, hogy a kis jószág hazataláljon. Mondanom sem kell, hogy ez a sorozat is az egyik kedvencem. A kifejező illusztrációkat Annika Sammuelsson készítette. Az AdLibris legolcsóbb svéd internetes könyváruház honlapján még bele is olvashatsz: ITT. Érdemes! Csak kattints a nagyítóra!

Üdvözlettel:

Melissa

A kiadó leírása:
Pergő-Forgó a legcsintalanabb kiscica a kerületben! Senki nincs, aki menőbb lenne nála, és ő dönti el a legtöbb dolgot és a legjobban. Otthon is, meg a homokozóban is. Egy nap talál egy hangyát, amelyik eltévedt. Pergő-Forgónak segítenie kell a kis hangyán. Elmegy a rendőrségre, ahol azt mondják, hogy ilyen apróságokkal nincs idejük foglalkozni. De mégis Pergő-Forgóé lesz az utolsó szó. Ö nagyon ügyesen tud segíteni a rendőrségnek!
A sorozat előző része, Snurran äter ketchup (Pergő-Forgó ketchupot eszik), 2007-ben a Könyvzsűri 0-6 éves kategóriájában első díjat nyert. A Könyvzsüri egy gyerekekből álló zsűri, és a Svédországban élő összes gyerek szavazhat. A gyerekek tehát úgy vélték, hogy ez volt a 2006. év legjobb képeskönyve.

Nincsenek megjegyzések: