2008. szeptember 17., szerda

Göteborgi Könyv- és Könyvtári Vásár 2008



Kedves Bogi!

Az ősz kétségkívül legjelentősebb könyves eseménye Szendvicsországban a Göteborgi Könyv- és Könyvtári Vásár, ami 2008. szeptember 25-28. között kerül megrendezésre.
Akkora szerencsém van, hogy az egyik kolléganőm férjének az ötlete volt ez a vásár, ő is vezette hosszú éveken át. Két éve adta át a stafétabotot a lányának. Ezért aztán kaptam egy négy napra szóló ingyenjegyet (értéke 3250 korona=kb.300 euro), amivel az összes szemináriumra bemehetek. Hálás köszönet érte! Éppen most állítom össze a programomat. Minden író ott lesz, aki számít!
A könyvvásárra egyébként a göteborgi 20 kerületi könyvtár minden munkatársa elmehet egy napra. A költséget a könyvtár állja, hiszen ennél jobb továbbképzés nincs. Általában a miniszemináriumokra fizetik be a könyvtárosokat. A vásáron akkora szokott lenni a tumultus, hogy gyakran előfordul, hogy az ugyanaznap résztvevő kollégák nem is találkoznak. Tavaly 100 ezer ember fordult meg itt.
Az idei év témája Lettország. A szemináriumi program 442 előadásra invitál. 778 író, politikus, művész vesz részt a vásáron, akik könyvekről, aktuális kérdésekről és az élet nagy kérdéseiről beszélnek. Bár a könyvvásár, ami Észak-Európa legnagyobb vására, az északi országokra koncentrál, az idén Romániából és Indiából is bemutatnak néhány írót. És persze több világhírű író is eljön.
A könyvvásár honlapján részletes angol nyelvű információ is található: ITT.

Sok-sok üdvözlettel:

Melissa

Nincsenek megjegyzések: