2008. szeptember 6., szombat

Svédtanítás az interneten keresztül

Kedves Bogi!

A Svéd Intézet honlapján felfedeztem, hogy összegyüjtöttek néhány linket, ahol svédül lehet tanulni az interneten keresztül. A legtöbb persze fizetös, de azért érdemes átnézni öket.
Nekem különösen a LINGOFRIENDS nyerte el a tetszésemet. Itt olyan barátokat találsz, akik szívesen csettelnek veled akár több nyelven is.
A Göteborgi Városi Könyvtár honlapján ingyen kölcsönözhetö több nyelvlecke, köztük svéd is 28 napig. ITT. Ehhez csak internet összeköttetés szükséges. Meg persze egy olvasójegy. A svédek borzasztóan követik a szabályokat, a magyarokkal ellentétben, ezért nem adhatok tanácsot, ezt hogyan lehet áthidalni.
A Sweden.se honlapon is sok hasznos információt találsz, és még svéd zenét is hallgathatsz.

Jó tanulást!

Melissa

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Találkoztam már Dániában is könyvtári e-book szolgáltatásokkal, ott is nagyon jól működnek. Egyébként ráakadtam egy svéd e-book könyvesboltra, ahol meg is lehet venni és le lehet rögtön tölteni az univerb kiadó általad említett svéd nyelvlecketanfolyamát, igaz kissé borsos áron több mint 270 koronáért. Viszont semmi jel nincs arra, hogy nem svéd bankkártyával ne lehetne kifizetni. Sajnos itthon az e-book és hangoskönyv alapú online letöltős szolgáltatások még ismeretlenek. Néhányra egy könyvtári szaklapban most próbáltam ráirányítani a figyelmet.
Arra egyébként kíváncsi lennék, hogyan oldják meg a göteborgi könyvtárosok a másolásvédelmemt. Én csak másolásvédett wma fájlokkal találkoztam, de azokkal be vagy zárva a windowsos világba, s nem is kezeli minden hordozható lejátszó azokat. Bár pl. Dániábana netmusik szolgáltatás mellé most már letéti díj ellenében lejátszót is kölcsönöznek.
Üdv.
Márton