2008. február 9., szombat

Amy Diamond és a Melodifestival

Kedves Bogi!

Ma nagy esemény helye Göteborg. A svéd Táncdalfesztivál első elődöntőjére kerül sor ma este a Scandináviumban. Márciusban majd ugyanitt rendezik a Műkorcsolya Világbajnokságot is.
A svéd Táncdalfesztivál vagy ahogy a svédek hívják Melodifestival borzasztóan népszerű országszerte. 3 millió nézőt szegez a képernyők elé. Gyakori ilyenkor, hogy barátok, ismerősök összejönnek, és együtt nézik a versenyt meg szavaznak kedvenc dalaikra.
Nem véletlen ez a népszerűség, hiszen több svéd énekes, ill. együttes is első lett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Lássuk csak, kik is nyertek.

1974 ABBA Waterloo
1984 Herreys Diggi-loo diggi-ley
1991 Carola Häggkvist Fångad av en stormvind
1999 Charlotte Nilsson Take Me to Your Heaven

(Forrás: http://sv.wikipedia.org/wiki/Melodifestivalen)

A göteborgi elődöntő kétségkívül legérdekesebb résztvevője a 15 éves Amy Diamond, aki Peperóniában is népszerű. Úgy látszik, a gyerekénekesekről könnyebben terjed az információ, mint a gyerekkönyvekről. Hmm …
A svédek párhuzamot vonnak Amy Diamond és a híres svéd énekesnö Carola között, hiszen Carola is 15 éves volt, amikor először vett részt a svéd táncdalfesztiválon.
Amy Diamond nyugodtan, magabiztosan készül a versenyre. Mivel az általános iskola utolsó, 9. osztályába jár, ezen a héten kellett eldöntenie, milyen pályát is választ. Fodrásznak jelentkezett, nem akar zeneművészeti gimnáziumba járni, mert mint nyilatkozta, nem szeretné, ha osztályoznák, hogyan énekel. Azt majd ma este úgyis megteszi a közönség. (Ezt már én teszem hozzá.)
Hajrá Amy! Szurkolunk neked ma este.

Bogi, ha további információt szeretnél a svéd táncdalfesztiválról és Amy Diamondról, azt az alábbi honlapokon találod.

Halihó!

Melissa

A Melodifestival hivatalos honlapja itt található:
http://svt.se/melodifestivalen (interjú Amy Diamonddal)

Magyar nyelvű információ Amy Diamondról:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=13747507

Nincsenek megjegyzések: