2008. február 21., csütörtök

Hétköznapi mennyország (Så som i himmelen) avagy egy svéd film

Kedves Bogi!

Ma este dalest volt a könyvtárban. Ingmari Dalin énekelt. (Kattints rá a rádióra a jobb oldalon a linken, akkor meghallgathatod 2 dalát. Érdemes!) Ahogy hallgattam, eszembe jutott az egyik kedvenc svéd filmem a Hétköznapi mennyország (Så som i himmelen). A film tartalmi leírását megtaláltam egy magyar oldalon:
„Daniel Daréus egy sikeres karmester, pályája éppen a csúcspontján van. Magánélete azonban közel sem hozott számára sikereket: magányos, sőt már-már szánalmas látni, hogy a karrierjéhez vezető út mennyire kicsavarta és kiégette. A szenvedés olyan fizikai és lelki törést okoz benne, ami odavezet, hogy Daniel hirtelen feladja pályáját és visszatér abba az észak svéd kisvárosba, ahol gyermekkorát töltötte.Hírnevének köszönhetően, ahogy az már egy kisvárosban lenni szokott, többen csodálattal és kíváncsian, míg vannak akik gyanakvóan figyelik. Aztán egy nap felkérik, hogy vállalja el a város apró templomi kórusának irányítását. És a csütörtökönkénti dalolgatás közben mindenről és mindenkiről sok minden kiderül...”
A film trailerje itt tekinthetö meg:


Talán a legmaradandóbb emlék, amit évek múlva is szívesen meghallgatok majd, Gabriella dala. És még egy dal: Av längtan till dig.
A film valójában a svéd énekkari mozgalmat idézi. Mikael Nyqvist kiváló svéd színész, aki Kalle Blomkvist szerepét játsza majd a Stieg Larsson Män som hatar kvinnor címü könyve alapján készülö filmben.

Most elköszönök, mert már nagyon késö van.
Aludj jól!

Melissa

Nincsenek megjegyzések: