2008. február 10., vasárnap

Sült lazac kaviárszósszal és almatorta

Sült lazac kaviárszósszal


Hozzávalók: 4 szelet lazacfilé à ca 150 g, só, bors
Szósz: 1 doboz vörös kaviár, 1 doboz krémföl vagy tejföl, citromlé, kapor apróra vágva, só, bors

A lazacfilét tűzálló tálba helyezzük, sózzuk, esetleg borsozzuk. 200 fokon 20 percig sütjük. Azonnal vegyük ki a sütőből, másként kiszárad. Tálaláskor tegyünk mindenki tányérjára egy szelet citromot, hogy ha akarja meglocsolhassa citromlével.
A szószhoz a hozzávalókat összekeverjük.
Fött rizzsel vagy főtt burgonyával és friss salátával tálaljuk.


Almatorta

Hozzávalók: 150 g vaj, 1,5 dl cukor, 1 tojás, 3 dl liszt, 1 sütöpor. Töltelék: 2 dl krémföl v. tejföl, 1 dl cukor, 2 tojás, 2-3 alma
A vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd a lisztet és a sütöport. Egy ke­rek (kb 24 cm átméröjü) formába tesszük. A sütö alsó részében 200 fokon 10 percig sütjük. Ezalatt összekeverjük a krémfölt, a cukrot és a tojást. Az almát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A tésztát kivesszük a sütöböl, és ráöntjük a tölteléket, majd elosztjuk rajta az almát. További 30-35 percig sütjük. Ha kihült, megszórhatjuk porcu­korral

Nincsenek megjegyzések: